laupäev, 1. märts 2008

Coenite triumf ehk oscarite järelkaja


Valdav enamus seekordseid laureaate tegid mulle väga head meelt. Päris mitmed võidud panid mind juubeldama. Olen äärmiselt rahul!

Nagu arvata oli ja nagu ma ise ka ennustasin, sai selle aasta auhinna jagamisel näha vendade Coenite triumfi. Mehed on igati ära teeninud oma oscarid. Kuigi ise olin enim "There Will Be Blood" poolt, ei tekitanud mulle parima filmi, lavastaja ja mugandatud stsenaariumi auhinnad vähimatki meelehärmi.


Mis mind aga kõige rohkem hõiskama pani, oli muidugi Cotillardi võit. Varasemalt olen niivõrd kõvasti rõõmu tundnud vist ainult mulluse Scorsese võidu üle. See, kuidas Prantsuse kaunitar mängis mitte just kõige ilusamat Piaffi vanuses 18 kuni 47 aastat nii veenvalt, on midagi imeväärset. Vapustav rollisooritus ja igat võidedut auhinda väärt. Väga armas oli ta võidukõne. Tema emotsioon oli nii ehe. Kahtluseta on Marion hetkel mu lemmik naisnäitleja.



Teiseks suurimaid emotsioone/ovatsioone tekitanud oscar oli parima laulu oma. Ja see, et Jon Stewart otsustas tšehhitar Markéta Irglová lavale tagasi kutsuda, kuna ta ei jõudnud enne sisuliselt midagi lausuda, oli suuremeelne ja kena žest. Uskumatu, millist menu ja tähelepanu see Eesti kohtagi väikese eelarvega tehtud film on saavutanud. Filmi peamiseks trumbiks on laulud, millest kõige meeldejäävaim on kindlasti "Falling Slowly". Minu arust on Glen Hansard ja Markéta Irglová superhead lauljad ja sobivad just koos laulma.



Samuti rõõmustasid mind palju Bardemi ja Day-Lewise võidud. Nende kahe pluss Cotillardi esitused on üldse 2007. aasta filmidest kõige meeldejäävamad ja kindlalt ka parimad! Jällegi õiglus võidutses!

Meeldiv oli viimaste aastate ühe parima põneviku Bourne'i 3 scarivõitu. Selle filmi tehniline tase on hämmastavalt hea. "The Bourne Ultimatum" pidigi mitmeid oscareid võitma! Kuradi hea, et Bourne tegi helikategooriates rämpsfilmile "Tranformers" 2:0 ära!

Show ise oli väga hästi välja tulnud. Stewart oli eriti tubli seekord. Nalja sai! Ootaks teda ka järgmisel aastal õhtut juhtima. Chris Rocki, DeGeneresi või Whoopi Goldbergi küll uuesti ei taha. Väga meeldis oscarite ajaloo meenutamine erinevates kategooriates. Toredad vahepalad olid binoklite, ehmatavate ülesärkamiste ja mesilaste "vägitegude" klipid. Väga naljakas oli Seth Rogeni ja Jonah Hilli vaidlus teemal kumb peaks olema Halley Berry. Kokkuvõtteks tuleb mainida, et selleaastane auhinnagaala jääb meelde küll väga meeldivana.

3 kommentaari:

Trash ütles ...

"...rämpsfilmile "Tranformers"..."

Sulle tuleb eksorsist saata kes kurja vaimu välja ajaks. See on saatana jutt sinu suuläbi.

Raul ütles ...

Jah, minu jaoks on "Tranformers" rämpsfilm. Mis siin huvitavat on, kui hiigelrobotid omavahel madistavad. Naiivne ja lapsik. Pole lihtsalt minu maitse. Üldiselt ma ei naudi ajuvabasid blockbusterieid, kuigi näiteks "Shoot 'Em Up" meeldis väga.

Ära ikkagi pahaks pane, et nimetasin Tranformers'it nagu ma nimetasin. Ma ei paneks pahaks, kui sa mulle meeldivaid filme maha teed ;). Erinevatel inimestel erinevad arvamused. Rõõmu!

Trash ütles ...

Ega ma siis tõsiselt. :)