laupäev, 29. märts 2008

Definitely, Maybe


Üle päris mitme filmi sai vaatamas käidud kerget komöödiat. "Definitely, Maybe" on žanri poolest küll romantiline komöödia, aga kindlasti mitte tüüpiline naistekas. Film ei ole kindlasti lastele mõeldud. Väga tore linateos on! Tõesti üllatas mind. Ei osanud filmist midagi erilist oodata. "Definitely, Maybe" on täis mahedaid ja heatahtlikke nalju. Samas ei esine probleeme, mis väga tihtilugu jänkide komöödiates esineb, nimelt labasust ja naljaolukordade ülemängimist. Huumor on niisugune maitsekas, mitte tobe ja vulgaarne.

Tegu pole ikkagi päris puhta komöödiaga. Ei ole päris nii, et nali nalja otsa ja muud ei midagi. On ka tõsisemaid hetki. Lool on oma iva sees. Film räägib reklaami alal töötavast Willist (Ryan Reynolds), kelle elus on olnud mitmeid naisi. Mehel on käsil lahutusprotsess naisega, kellega on tal ka tütar Maya (Abigail Breslin). Mayat hakkab väga huvitama oma isa ja ema kokkusaamislugu. Will, aga ei taha algul rääkida. Ta ütleb vaid, et see on liiga keeruline. Tütar ei anna järele ja nii Will hakkabki jutustama omapärasel moel sellest. Seda on huvitav jälgida, kuidas lugu areneb. Selle jutustus on osavalt üles ehitatud. Kuna Will otsustas naiste nimed ära muuta, pole alguses selge see, kellest saab Maya ema, mis teebki asja huvitavaks. Pidevalt on koomilisi situatsioone. Naljakad on tütre reaktsioonid. Lugu ise areneb heas tempos, ilma et peatuks mõnes kohas liiga kaua. On palju erinevaid tasandeid/etappe. Olukord muutub pidevalt suhteliselt kardinaalselt. Samas ei lähe asi liiga kirjuks. Ühesõnaga igav ei hakka ja pidevalt saab nalja.

Väga korralikud osatäitmised Rachel Weisz'i ja Abigail Breslin'i poolt. Meeldis see, et naispetegalasi oli valitud mängima väga kenad inimesed, peale Weisz'i veel Elizabeth Banks ja eriti armas Isla Fisher. Willi kehastanud Ryan Reynolds ei teinud küll midagi imelist, kuid võib öelda, et sai normaalselt hakkama. Väiksematest rollidest jäi enim meelde Kevin Kline'i poolt mängitud eriti koomiline tegelane.


Ilusad naipeaosalised (näitlejannad Weisz, Banks ja Fisher).

Soovitan küll kõigile, kel vanust kuskil vähemalt 14, filmi "Definitely, Maybe" vaatama minna! Suurepärane meelelahutus!
8/10

Kommentaare ei ole: