pühapäev, 2. märts 2008

Cassandra's Dream


Film meenutab paljuski Woody Alleni 2005. aasta "Match Pointi". Esiteks, mõlemas filmis on võtmesündmuseks mõrv. Teiseks, mõrvasooritajad on tavalised normaalsed inimesed, kellelt sellist tegu on väga raske oodata. Kolmandaks, mõlemas filmis on mängus kena kaunitar, kes ajab meespeategelase pea sassi. Neljandaks, tegu on heade filmidega!

Film räägib kahest vennast (Ewan McGregor ja Colin Farrell), kes on pidevalt rahalistes raskustes, kuid mõlemil on unistused suured. Vennad saavad enamuse ajast väga hästi omavahel läbi ja hoiavad teineteist (pere on pere, veri on veri). Nende elu pöörab aga pea peale ootamatult külla tulnud rikas onu (Tom Wilkinson). Mõlemad ootavad, et ta aitaks neid finants poole pealt. Onul on aga oma suur probleem, mille lahendamise eest lubab väärilist tasu maksta. Probleemi lahendamine pole aga sugugi lihtne ja nii jamad algavad. Pannakse proovile vendade psüühika ja omavahelised suhted. Film pakub ootamatuid pöördeid ja hoiab pidevalt pinget üleval. Vürtsi lisavad mõned koomilised olukorrad. Olemuselt on sisu mõnusalt sünge. Väga oskuslik on Woody Alleni loo arendus ja tegelaste kujutamine. Seda ta oskab.

Paraku jääb filmi lõpplahenduse väljamängimine kuidagi kesiseks. Lõpptulemus iseenest oli suhteliselt loogiline. Küll aga oleks oodanud palju kihvtimat lahenduse esitust. Lõpp tuli ka veidi liiga äkki.

3 staari: Wilkinson, McGregor ja Farrell

Näitlejatöödest rääkides tuleb tõdeda, et mingeid rabavaid sooritusi pole, välja arvatud ehk suhteliselt väikest osa mänginud Tom Wilkinson. Suhteliselt lahja oli Colin Farrell. Minu arust pole tal lihtsalt erilist näitlemisannet. McGregor saab hakkama. Naispeategelased on võluvad.

Üldmulje on ikkagi hea!
7,5/10

Kommentaare ei ole: