laupäev, 15. märts 2008

Vantage Point



"Vantage Point" on siuke suhteliselt omapärane põnevik. Tegu on järjekordselt hea filmiga. Filmi ajal näidatakse üht ja sama sündmust 8 korda! Ja uskuge või mitte, see on huvitav! Iga kord on eelmisest loomulikult erinev, kuigi põhisündmuseks on presidendi atendaadi katse ja sellele järgnev kaos. Seda intsidenti jälgitakse 8 inimese vaatenurgast. Iga korraga selgub midagi hoopis uut. Mina ja ma usun, et ka enamust vaatajatest, ei saanud küll kohe pihta, kes organiseeris sellist asja. "Vantage Point" sisaldab nagu heale thrillereile kohane huvitavaid pöördeid. Kõik ei olegi nii lihtne, kui algul näib. Selle linateose üheks suurimaks plussiks võikski lugeda seda, et pidevalt toimub midagi, mida ei osanud nii lihtsalt ette näha. Arvestades põnevusfilmide üldist taset on sisu uskumatult tugev. Võibolla ainult, et lõpptulemus võrdlemisi eeldatav ja Hollywoodi kohta liiga loogiline.

Igatahes on väga omalaadne loo käsitlus. Meeldiv on see, et film on üsna realistlik. Seda omadust hindan ma väga kõrgelt põnevusfilmide osas. Muidugi on oluline ka see, et pinget ja huvitavaid olukordi on küllaga.

Tuleb tunnistada, et osatäitjate nimekiri on päris korralik. Osalevad ju Dennis Quaid, Forest Whitaker, William Hurt, Matthew Fox, kui nüüd suurimad nimed välja tuua. Mingeid päris rabavaid rollisooritusi siiski silma ei jäänud. Nad kõik said lihtsalt hästi hakkama. Teistest ehk jättis parima mulje Forest Whitaker. Mulle väga meeldib tema mängitud tegelane, kes on nii siiras ja asjalik.

Kokkuvõtteks ütleks, et "Vantage Point" väärib auga žanri määratlust "põnevik", olles samas veel üsnagi originaalse ülesehitusega.
8/10

Kommentaare ei ole: