esmaspäev, 4. august 2008

Juuli kinos

Juuli oli suve kohta üllatavalt tihe kinokuu. Kokku käisin vaatamas 9 filmi, millest 7 olid uued minu jaoks. Kuna taaslinastus "La Môme" ehk film, mille eest Marion Cotillard võitis parima naisnäitleja oscari, siis sai see, juba 3 korda nähtud teos, ka 4. korda ära kaetud. See küll pole minu isiklik rekord ühe filmi vaatamises kinos. See au kuulub "Sügisballile" 6 korraga. See selleks, juuli kinoseansid koos hinnetega olid aga järgmised:
  • Hancock (4,5/10)
  • Auf der Anderen Seite [Taeva Äärel] (8/10)
  • Hurriganes (8/10)
  • Šlaager (5,5/10)
  • Get Smart (6,5/10)
  • La Môme [Edith Piaf – elusse armunud] (10/10) *
  • The Dark Knight (9/10)
  • El camino de los ingleses [Suvevihm] (3/10)
  • The Dark Knight (9/10)
    * eelnevalt nähtud filmid (kuu parimate nimetamisel ei osale)
Kuu parima (uue) filmi nimetuse au saab endale muidugi "The Dark Knight". Heath Ledger on lihtsalt super. Ta lõi mind täiest pahviks oma osatäitmisega. Seda pidin kohe ka teist korda nägema. Loe lähemalt siit.


Üldiselt oli suhteliselt normaalne kuu. Nüüd aga lühidalt oma arvamusest ka teiste filmide kohta.
"Hancock" on väga hea ... selle hetkeni, kui tuleb suur pööre/twist. Ütleks nii, et pool filmist on mõnus komöödia ja teine pool igav ulmedraama.
"Auf der Anderen Seite" on väga huvitav draama, mis sarnaneb oma sisu ülesehituse poolest "Babeli" ja "Crashiga". On palju liine, samas kõik on kõigega seotud.
"Hurriganes" on (muusikaline) draama 70-ndate kõige kuulsamast soome rockibändist Hurriganes. Hea sisu ja nauditav muusika. Mulle meeldib väga selle ajastu rockmuusika. Igati korralik film omas žanris.
"Šlaager" pakub küll muusikalises mõttes mitmeid häid hetki, kui Ruja, Tõnis Mägi, Kuldne Trio või näiteks Rock Hotel esitasid igaüks ühe loo, kuid üldkokkuvõttes pole midagi erilist.
"Get Smart" on täitsa vaadatav komöödia. Steve Carell tõestab, et on üks parimaid näitlejaid selles žanris, aga filmi sisu pole väga tugev.
"El camino de los ingleses" ehk "Suvevihm" on lihtsalt üks igav linateos minu jaoks.

Mida aga vaadata augustis? Kõige rohkem ootan sellist filmi nagu "Control". Mulle väga meeldivad linateosed muusika tegemisest, millel siis ka see linateos põhineb. Kindlasti kaen ära ka mõned Hollywoody kassahitid, mis teinekord võivad väga üllatada. Kõige enam vaatama kutsuvamad tunduvad olevat komöödiad "Tropic Thunder" ja "WALL-E". Mis siis veel? No muumia ning tandemi Mulder ja Scully seiklused jätavad küll külmaks. Ahjaa, "The Dark Knight" ootab ka veel korra kinos vaatamist. Votnii.

Üks asi veel, vastake ka minu polli küsimusele vasakus ääres ;)!

Kommentaare ei ole: