laupäev, 16. august 2008

Medali ootuses



Pool olümpiat läbi saamas. Eestil medalit pole. Siiamaani pole ükski sportlane esikaheksassegi pääsenud. Mis toimub? Ei midagi väga erilist, asjade reaalne seis on lihtsalt selline. Praktiliselt kõik, kellelt võis väga hea õnne korral ka kõrget kohta loota, on siiamaani põrunud (Padar, Treier, Karpak jne). Ujujad purustavad peaaegu pooltel kordadel Eesti rekordeid, aga siiamaani on parim koht Triin Aljand saavutatu, kui ta oli 50 vabas 21. Selle ja Mälbergi uue Eesti rekordiga samal distantsil meeste arvestuses, mis andis 25. koha, võib isegi rahule jääda. Aga ülejäänud pole isegi 30 hulka saanud. No, ei paku väga suurt rõõmu need rekordid, kui koht on ikka kuskil 4. kümnes. Mis teha, maailma tase on juba selline. Ma ei taha sugugi öelda, et pole mõtet saata nii palju ujujaid riigi raha eest olümpiale. Seda mitte! On ju olemas teatud normid, mis ei ole tegelt eriti kerged. Kui sportlane ületab need, siis on ta täie õigusega olümpial võistlemise ära teeninud. OK, seekord on koht näiteks 4. kümnes, aga ta saab vähemalt väärt kogemuse ja indu edasi treenimiseks ja võibolla järgmine kord toob medali. Vähemalt olümpiamängude maitse on ta suhu saanud. Tegelt on meie ujujad täitsa tublid! Enamus on ju elu parimas vormis. Väga kahju on küll Martin Liivamäest, keda peeti ehk meie suurimaks lootuseks. Temalt oodati ju poolfinaali jõudmist, kuid paraku jäi ta sellest väga kaugele. Aga spordivõlu peitubki ju etteaiamatuses. Ühtedel läheb väga hästi, teistel halvemini.

Jätame nüüd need ebaõnnestumised kõrvale ja räägiks sellest, mis siiamaani on pigem positiivne olnud. Kindlasti on seda Kaia Kanepi 16 hulka jõudmine. Alistas ta ju kahes esimeses ringis endas edetabelis tunduvalt kõrgemal olevad mängijad. Ka kolmas mäng algas hästi, kui ta võitis avaseti. Tennises, kus konkurents on eriti tihe, on 16 hulka jõudmine kindlasti väärt saavutus. Ujujate mitmed Eesti rekordid on ikkagi meeldiv, eriti veel võrreldes eelmise olümpia põrumisega. Kaire Leibaku finaali pääsemine kolmikhüppes on super. Viimasel minutil meie olümpia koondisse arvatud Tiidrek Nurme järjekordne Eesti rekordi parandus ja väga julge jooks tekitas häid emotsioone. Sõudmise neljapaat on ka tegelt päris hästi esinenud vaatamata sellele, et finaali ei saanud.

Mul on siuke tunne, et täna tuleb Eestile medal. Loomulikult käib jutt sõudmise kahepaadist (Jaanson, Endrekson). Kui nende esimene start jättis veidi kahtlase mulje, siis poolfinaal oli juba üsna veenev. Täna on üldse eriline päev, sest ka kettamehed alustavad võistlust ehk teisisõnu algab Kanteri kõrge koha püüdmine. Esimest korda selle olümpia jooksul plaanin ka ise spetsiaalselt vara üles ärgata, et näha kuidas Gerd alustab medalijahti. Loodan väga, et kõik 3 meie meest pääseva 12 hulka lõppvõistlusele. See on üsna reaalne.


Üldse on tulemas senise olümpia kõige põnevam päev. Toimumas on ka näiteks meeste 100 m jooksu finaal. Pakun võitu Boltile. Korvpallis kohtuvad turniiri peamised võidusoosikud Hispaania ja USA. Jänkid on küll väga võimsa mulje jätnud. Hästi ei usu, et keegi neid võidab. Vaatame aga, mida hispaanlased suudavad. Väga põnev tõotab tulla Hiina ja Saksamaa vaheline kohtumine. Kohtuvad siis Dirk Nowitzki ja Yao Ming. See mäng on ka väga oluline mõlemale tiimile, sest kaotaja ei pääse tõenäoliselt veerandfinaali. Väike ennustumine ka minu poolt, milline võiks välja näha lõpuks esineliku paremusjärjestus: 1. USA; 2. Hispaania; 3. Leedu; 4. Kreeka. Ootan põnevusega, kas läheb nii.


Lähen nüüd tuttu (kell on praegu pool 2 läbi). Kell 7 peab ju üles tõusma, et ketast vaadata.

Kommentaare ei ole: