laupäev, 3. mai 2008

Iron Man


Sai käidud Feel The Difference linastusel Iron Mani vaatamas. Film on tõesti lahe. Hea meelelahutus ja tänu spets tugevamale helile, saab veel suurema elamuse. See ekstra heli annab tõepoolest palju juurde! Enne filmi nägemist arvasin, et see tuleb taseme poolest midagi samalaadset selliste minu jaoks halbade filmidega nagu "Spiderman" või "Transformers". Aga ei, "Iron Man" on neist kahest kõvasti üle. Kuna ma ei oodanud mitte midagi filmilt, siis seda enam sain meeldivama üllatuse osaliseks.

Filmi läbiv huumor on nii muhe ja see loob siukese mõnusa meeleolu algusest lõpuni. Ja mitte väike osa sellest ei ole näitlejal nimega Robert Downey Jr., kes oma laheda olemise ja karismaga ning loomulikult heade näitlemisoskustega on ideaalne valik peategelase Tony Stark alias Iron Mani rolli. Downey Jr. rokib täiega! Muidugi ei saa ka mainimata jätta, et Gwyneth Paltrow on siin filmis eriti kena!

Väga nauditav on ka visuaalne külg. Kõik need lennustseenid jätavad nii ehtsa mulje. CGI-ga pole vähimalgi määral üle pingutatud. Üldse kõik actionstseenid pakuvad silmale rõõmu. Kinos, suurelt ekraanilt seda kõike näha on puhas nauding.

Filmi kõige nõrgemaks osaks võib pidada kulminatsiooni. Täpsemalt öeldes, mõtlen seda lõpumadinat Iron Mani ja Iron Mongeri vahel. See on nii magedalt tehtud. See jättis muidu lahedale filmile kergelt halva maigu külge. Aga eks see ole praktiliselt kõikide sellelaadsete superkangelaste-filmide viga teha totraid võitlusstseene peategelase ja tema vaenlase vahel. On sellega, kuidas on, peamine on ikkagi see, et film on lihtsalt lahe!

Lisaks selgus, et isegi lõputiitrid võivad nalja pakkuda. Nimelt tuli välja, et tegelast nimega Ahmed mängib näitleja nimega Ahmed Ahmed. Igati loogiline ju :D! Ning veel pärast lõputiitreid tuleb huvitav üllatus ;)! Nii, et oodake igal juhul tiitrite lõpp ära!

Iron Man filmina ei ole nii kõva, et aasta lõpus top 10-s figureerida, kuid niimoodi rahva seas sõbraga koos Plaza suurimalt ekraanilt vaadates, istudes sealjures väga heas kohas saali keskel, pluss veel ekstra heli, pakkus ikka mõnusa elamuse küll! Pärast oli hea tuju kindlustatud pikaks ajaks.
7/10

4 kommentaari:

Soprano ütles ...

Kirjuta spordist ja muusikast ka ;)

Raul ütles ...

Peaks kirjutama küll. Eks need teemad ole jah liiga tahaplaanile jäänd. Kusjuures mul on üks kirjutis (mille pealkirjas on sellised sõnad nagu Queen, Led Zeppelin ja Beatles) mustandina muusika osas pooleli juba mõnda aega ja spordist on ka igast mõtteid, mida võiks kirjutada. Mul ei tule see postituste valmimine nii kergelt. Tihti leian, et jutt lihtsalt kisub liiga mõttetuks ära ja nii ei vaevu juttu üldse postitamagi.
Põhirõhk jääb päris kindlalt filmidele.

Anonüümne ütles ...

Jah, spordi kohta tahaks ka näha, ise ka suuremat sorti spordisõber...

Aga Iron Mani kohta. Mul on selle filmi kohta nii segased tunded. Treiler tundus väga ebaatraktiivne, kuid samas on see väga nostalgiline teema ja tahaks selle kinos ikkagi ära vaadata..

Kas see Du levande oli kinos? Ei mäleta küll sellist filmi

Raul ütles ...

Peaks jah ennast käsile võtma ja ka spordist kirjutama. Tegelt spordi teema ei ole sugugi vähem oluline minu jaoks kui filmid. Puhkuski näiteks sai sätitud just olümpia ajale.

Iron Mani tuleks kindlasti just kinos vaadata! Arvutist vaadates oleks asi suht lahja.

Du levande jookseb ka praegu kinos! Hetkeseisuga vähemalt neljapäevani. Soovitan! Aga arvesta sellega, et see on ikka kardinaalselt teistsugune, kui tavalised Plazas jooksvad komöödiad.