laupäev, 17. mai 2008

Speed Racer


Kuna Soprano oma blogis juba kirjutas "Speed Racerist" suhteliselt pikalt ja mina olen praktiliselt kogu tema öelduga ühel arvamusel, teen lühidalt. Ootused filmi suhtes polnud teabmis kõrged, kuid nii kehva tulemust küll ei osanud oodata. Pesueht lastekas, mõeldud peamiselt kuskil 10 - 13-aastastele ja noorematele. Mitmed dialoogid on liiga pikad ja põhimõtteliselt sisutühjad. Vahepeal hakkab nii igav. Aga õnneks on mõned üksikud naerma ajavad kohad. Kui taustamuusika on üldiselt väga mannetu, eriti just lõpus olev lugu, siis seda enam jääb silma Lynyrd Skynyrdi "Free Bird" ehk üks parimaid rocklugusid läbi aegade - see on üks väheseid helgeid hetki lisaks naerukohtadele.

Ma juba aimasin ette, et sisu poolest on film nõrk, kuid lootsin, et vähemalt võidusõit on äge ja kaasakiskuv. Paraku pidin ka selles osas pettuma, sest normaalset sõitu polnud. Autod suure osa ajast lihtsalt kargavad ja teevad tobedat õhuakrobaatikat. Spill.com'i arvustuses on hästi öeldud: "Nad teevad autodega karateed". See on veel totram, kui "Transformersis" aset leidev hiigelrobotite vaheline kaklus.

Soovitan "Speed Racerit" vaadata kõigile, kel vanust alla 14 või kes on lihtsalt väga lapsemeelsed. Tean, et ise oleksin näiteks 11-aastasena filmi kindlasti nautinud.
3/10

Kommentaare ei ole: