laupäev, 3. mai 2008

Aprill kinos

Nagu iga kuu alguses, siis ka nüüd, teen kokkuvõtte eelmise kuu kinokülastustest. Kokku sai käidud 8-l kinoseansil. Selline tulemus on suht tavapärane. Siiani on sel aastal arv jäänud vahemikku 8 - 10. Pean sellist kinokülastustihedust täiesti optimaalseks. Kui kedagi peaks huvitama kõik aasta jooksul nähtud filmid, siis tuleks vaadata lehe all osas olevat tabelit. Igatahes aprilli filmiseansid olid järmigsed:
  • Untraceable (7/10)
  • Street Kings (7,5/10)
  • Interview (7/10)
  • 21 (4/10)
  • Du levande [Teie, kes te elate] (10/10)
  • Karuzmari (5,5/10)
  • Forgetting Sarah Marshall (6/10)
  • Iron Man (7/10)
Kuu parim film oli vaieldamatult rootslaste "Du levande", mis tõuseb üldse kogu aasta edetabelis hetkeseisuga jagama esikohta "There Will Be Blood'iga". Kirjutasin linateosest siin.

Kusjuures juba teist kuud järjest osutus võitjaks Euroopa toodang. Üldse olen hakkanud rohkem hindama Vana-Maailma filme. Ütleks isegi, et jänkide tase jääb Euroopa omale natuke alla. Oli mul ju eelmise aasta edetabelis kogu esikolmik Euroopa päralt (esikohal Prantsuse "La Môme", teisel Eesti "Sügisball" ja kolmandal Iirimaa "Once"). Siiski läbi aegade kindel lemmik on USA "Forrest Gump".

Mitmel eelneval korral olen veel nimetanud eraldi kuu parima elamuse. Teen seda ka seekord andes selle aunimetuse Feel The Difference erilinastusel nähtud filmile "Iron Man". See linateos on lihtsalt fun + ekstra heli andis vaatamisele palju juurde. Kirjutasin sellest ka oma eelmises postituses.

Mida aga oodata alanud maikuust? Tulemas on suurteosed/kassahitid "Indiana Jones" ja "Speed Racer". Olen kergelt skeptiline, ega hakka ootusi väga kõrgele seadma, mis loomulikult ei tähenda, et need 2 ei võiks mind vaimustada. Eksnäis. Siis huvitab mind näiteks, mida on suutnud teha hetke Eesti kõige produktiivseim režissöör Andres Puustusmaa. Tuleks ära vaadata ka Hugh Jackmani, Ewan McGregori ja Michelle Williamsi osalusel valminud põnevik "Deception". Sõpruses linastub selline asi nagu "Fritsud ja blondiinid". See on film Balti näitlejate saatusest nõukogude kinokunstis. Võib isegi huvitav olla. Usun, et ehk üht-teist tuleb veel, mida kinos kaeda.

Kommentaare ei ole: