laupäev, 5. aprill 2008

Märts kinos

Märts on läbi saand ja oleks aeg kokkuvõte teha. Kokku kinoseansside arvuks kujunes kuu jooksul 8. See on kusjuures viimase 5-e kuu madalaim tulemus! Märtsis sai kinos vaadatud järgnevaid filme:
  • Jumper (4/10)
  • No Country for Old Men (8,5/10)*
  • Vantage Point (8/10)
  • Irina Palm (5/10)
  • Raja 1918 (3/10)
  • 10,000 B.C. (2/10)
  • Definitely, Maybe (8/10)
  • 4 Luni, 3 Saptamani si 2 Zile (8,5/10)
    * eelnevalt nähtud filmid (kuu parimate auhindadele ei saa kandideerida)
Märtsis sai nähtud aasta halvim linateos, milleks on "10,000 B.C.". Üldse 7-st uuest filmist koguni 4 ei ületanud keskpärasust tähistavat hinnet "5". See näitab selgelt ära, et tegu polnud just hiilgava kuuga. Jaanuari ja veebruariga ei anna üldse võrreldagi. Neil mõlemil kuul oli hinnet "5" mitteületanud uute filmide arvuks vaid 1 ja seda veel 8 hulgast. Aga kõige hullemaks märtsi ka pidada ei saa. Võib öelda, et krahhist päästsid 2 viimast linateost ("Definitely, Maybe" ja "4 Luni, 3 Saptamani si 2 Zile"), mis said siis nii kõrge hindeks "8" või enam.

Kuu parima auhinna saaja tuleb loomulikult nende kahe hulgast. Kumb on veidikene erilisem, kumb film pakkus natukenegi suurema elamuse? Igatahes otsustatud sai, et parima (uue) filmi nimetuse märtsis annan Rumeenia filmile "4 Luni, 3 Saptamani si 2 Zile". Votnii.

Ei saa mitte ära jätta ka parima filmielamuse nimetamist. Selle, mingil määral lohutusauhinna, vääriliseks tunnistan rõõmuga "Definitely, Maybe". See film on lihtsalt niivõrd suurepärane meelelahutaja.

Vaadates nüüd aprilli filmivalikut, ei hakka just rõõmust lakke hüppama, kuid siiski on, mida vaadata. Huvipakkuivamad filmid on ehk põnevik "Street Kings", komöödia "Forgetting Sarah Marshall" ja kindlasti draama "Interview". Viimane nimetatuist linastus ju ka mullusel pöffil ja seda on paljud kiitnud (teiste seas ka tuntud filmiguru Soprano oma kirjutises). Nagu alati, ootan ka aprillist mõnd üllatajat. Selge on see, et KINO PEAB SAAMA!

2 kommentaari:

Soprano ütles ...

Ma alul mõtlesin, et ise ei käinudki märtsis kinos, aga tuli meelde et 5. märts oli ju kino sünnipäev. Siis käisin teist korda vaatamas There Will Be Blood ja No Country for Old Men. Esimest korda The Other Boleyn Girl.
Rohkem filme minu jaoks polnud mida kinos vaadata. Hortonit saab kunagi kodus vaadatud. 10,000 BC ei läinud nii paljude negatiivsete arvamuste pärast. Lepin kodus vaatamisega. Vantage Point'ga vist samamoodi.
Magnust oleks ükspäev peaaegu Kinomajja vaatama läinud (2 nädalat tagasi), aga ei jõudnud.

Aprillis arvan et lähen vaatama Leatherheads ja Forgetting Sarah Marshall. Sellest järgmine maikuu tuleb aga eriti rokkiv! Iron Man, Indiana Jones, Speed Racer - kõik definitely kino filmid.

Raul ütles ...

Aprilli filmidest tasub igal juhul vaadata ka sellist asja nagu "Untraceable". Teades sinu filmi maitset suht-koht hästi, meeldib see sulle päris kindlasti!!! Tegu on üsna omapärase põnevikuga. Ise ma ei oodanud filmilt midagi erilist, aga pakkus üllatuse. Untraceable on just hea KINO film.