pühapäev, 13. aprill 2008

Street Kings


Juba 3. põnevik järjest, mida kinos olen vaatamas käinud, osutus heaks filmiks (eelmised 2: "Vantage Point" ja "Untraceable").

"Street Kings" on jällegi üllatavalt realistlik. Nagu olen ennemgi öelnud tekitab see omadus mulle põnevike puhul alati rahulolu. Selles filmis ei esine sellist ebarealistlikku tobedust, et täiesti selgelt ülekaalus olevad "pahad" ei suuda peategelasi rajalt maha võtta, umbes nagu mullu linastunud "The Kingdomis". Vihkan seda, kui tõsimeelsetes põnevusfilmides leidub mitmeid ebarealistlikke olukordi. Küll on hea, et viimastes kinos nähtud selle žanri filmides seda sisuliselt ei esine.

"Street Kings'i" puhul on tore ka see asjaolu, et pidevalt toimub midagi. Ei ole liigseid tempo alla võtmisi ja pause. Mürglit ja pinget tekitavaid olukordi jagub. On häid tulevahetus- ja kaklusstseene. Hoog on pidevalt kiire. Sealjuures on linateos mõnusalt sünge ja karm. Just selline peabki üks korralik võmmifilm olema!

On häid näitlejatöid. Vaadates casti pole see ju ka ime. Peategelase kehastaja Keanu Reeves teeb taas korraliku esituse. Eriti meeldib aga Forest Whitaker, kellest on saanud viimaste aastate jooksul minu üks lemmiknäitlejaid. Sellele mehele sobivad väga siuksed võimukad tegelaskujud, kellele meeldib ennast kehtestada. Eriti hea on Foresti esitus oma viimases stseenis, kus tekib rüselus ja äge sõnavahetus tema ja Keanu Reevesi mängitud tegelaste vahel. Filmis on üldse mitmeid huvitavaid ja värvikaid karaktereid, kaasa arvatud Foresti ja Keanu tegelased. Näitlejatööde koha pealt pole küll midagi norida.

Kõigele vaatamata "Street Kings" siiski paraku ei kuulu aasta parimate linateoste hulka. Film on küll hea, aga samas midagi väga erilist ka ei ole. Lihtsalt midagi jääb nagu puudu, et väga kõrge hinne panna. Aga mis siis! Fakt on see, et film pakkus mulle meeldiva elamuse!
7,5/10

Kommentaare ei ole: