pühapäev, 15. juuni 2008

The Happening



Järgnevat kirjatükki paluks Shyamalani ja üldse õudukate fännidel mitte lugeda! Põhjus on selles, et minusuguse õõvafilmide mittearmastaja arvamus ei tohiks teile korda minna. Nagu eelnevatest lausetest aru võis saada, ei tule järgnev "The Happeningi" arvustus just kõige kiitvam.

Lootsin küll, et tuleb midagi väga head, aga pidin pettuma. Film on küll vaadatav, aga palju jääb lihtsalt vajaka. Kogu aeg on selline tunne, et kohe hakkab midagi eriti vapustavat juhtuma, aga ei tule midagi erilist. Oleks tahtnud, et midagi rohkemat oleks toimunud. Paraku Shyamalan ei suuda enam üllatada.

Ainsad tõesti põnevad ja ootusärevad momendid, on seotus ühe veidra vanamutiga. Ta suutis korralikult ehmatada, nii et pani mind võpatama küll. See vanaeit on nii värvikas ja omamoodi segane. Selle karakteri sissetoomine oli parim asi kogu filmi jooksul. Kui peategelased viibisid tema majas, siis tekkis küll selline mõnus ootusärevus ja põnevus. Aga ülejäänud osa filmist on minu arust kergelt igav ja ei paku suurt midagi. Kõik need enesetapud ja kogu see taimede teema on lihtsalt tobedad. Film ongi pigem kergelt naljakas kui õudne või põnev, kuigi nii see polnud ilmselgelt mõeldud. "The Happening" annab väga head ainet paroodiatele. Võib päris kindel olla, et järgmine "Scary Movie" põhineb suuresti just sellel filmil.

Filmi finaal on eriti lahja. Ootasin, et vähemalt lõpus tuleb midagi põrutavat, midagi, mis kutsuks esile vaimustust või midagi ehmatavat. Paraku polnud see nii. Kui lõputiitrid hakkasid jooksma oli küll pettumus suur, et kas see oligi nüüd finaal. Mida kuradit?



Minu "The Happeningi" hinnangu lugenutele tahan veelkord toonitada, et õudusfilmid ei ole litsalt minu teetass. Sorry. Seega ärge pange pahaks!
4/10

Kommentaare ei ole: