pühapäev, 8. veebruar 2009

Jaanuar kinos


Vahepeal mõtlesin selle üle, kas on üldse mõtet nendel kuude kokkuvõtete tegemisel. Otsustasin, et esialgu jätkan seda ka käesoleval aastal. Niisiis, jaanuaris õnnestus kinos osa saada 8-st filmist. Nendest 7 olid uued. Tänu Plazas aset leidnud Hää Filmi Nädalale sai 1996. aastal valminud kultusfilmi "Se7en" ka kinos vaadata. Taas sai nähtud järjekordset uut Eesti linateost - "Vasha". Viimase 6 kuu jooksul oli see koguni juba 5. uus kodumaine täispikk mängufilm - pole paha!!! Nüüd aga lühidalt jaanuari kinoelamustest.

  • RocknRolla (8/10)
    Tere tulemast tagasi, Guy Ritchie! 2009. aasta kinos sai väga hea sissejuhatuse. Lahe ja stiilne film.
  • Zack and Miri Make a Porno (5/10)
    Palju liialt labaseid nalju. See situmisnali oli küll üle piiri ja lihtsalt nõme. Lisaks need suhtedraama stseenid kahe peategelase vahel ei sobinud absoluutselt sellisesse filmi. Noh kõige hullem komöödia ka ei olnud.
  • Body of Lies (6/10)
    Mulle ei lähe peale niivõrd poliitilised filmid. Lugu läks kohati liiga keeruliseks. Sisu jäi üldse veidi lahjaks. Muidu polnud viga. DiCaprio ja Crowe midagi väga imelist ei teinud, kuid Mark Strong sai hakkama väga hea rolliga!
  • Changeling (9,5/10)
    Super film. Väga huvitava sisuga. Story iseenesest on küll küllaltki masendav ja raske, kuid samas pingeline ja sünge ning tõeliselt hästi lavastatud. Mulle väga istub selline film. Clint Eastwood ikka oskab! "Changeling" on minu arust veel parem kui "Million Dollar Baby". Lisaks ka näitlejatööd on väga suurepärased.
  • Vicky Cristina Barcelona (7,5/10)
    Woody Allen tegi sellisel tasemel filmi nagu ikka viimasel ajal. Hea, aga ei midagi vapustavat.
  • Yes Man (5,5/10)
    Keskpärane film. Ei olnud midagi erilist. Kahju, et nii andekas näitleja nagu seda Jim Carrey on, ei satu enam korralikesse komöödiatesse.
  • Vasha (6,5/10)
    Polnud viga. Huumor oli hea, kuigi tegu polnud komöödiaga. Peategelast mänginud Mart Müürisepp oli tore. Väga meeldis Jan Uuspõllu roll. Tema suuremeelsus, äärmine viisakus ja tõeliselt siiras olek sellises karmis ametis kukkus välja nii naljakalt. Ja Uuspõllul on selline näoilme, mis lihtsalt ajab kergelt naerma. Küll aga põnevust oleks võinud rohkem olla, sest film on oma tüübilt rohkem põnevik. Mitmes kohas häiris liigne ebaloogilisus. Kuidas need mitmed professionaalsed politseinikud ei saanud sadamas ...
  • Se7en (7,5/10)
    Kõva film. Spacey tegi väga hea badassi rolli. Üldse film läks eriti ägedaks siis, kui Kevini mängitud John Doe pääses suurele pildile ehk siis filmi viimased paarkümmend minutit. Finaalis oli pinget kõvasti. Muide ma polnud filmi enne näinud. Nii hea, et vahel ka vanemaid linateoseid tuuakse suurele ekraanile.
Kiire pilguheit juba üle nädala kestnud veebruaris linastuvatele teostele. Valik on väga hea nagu oscarikuule ikka kohane. Eelkõige pean silmas selliseid filme nagu "The Curious Case of Benjamin Button", "Doubt", "Valkyrie", "Rachel Getting Married", "Frost/Nixon" ja "Entre les murs" ("Seinte vahel"). Viimane kandideerib muide parima võõrkeelse filmi oscarile. Häid kinoelamusi!

1 kommentaar:

Soprano ütles ...

Jätsin ise jaanuari kokkuvõtte tegemata, sest tuli ainult 2 filmi. Võib-olla panen jaan ja veebr kokku.