esmaspäev, 27. oktoober 2008

Max Payne




Kes veel ei tea, siis "Max Payne" on arvutimängu alusel valminud ulmeline põnevusfilm. Peategelase Maxi pere hukatakse jõhkralt. Mees tahab loomulikult mõrvaritele kätte maksta ja nii algabki karm ja sünge sündmusterägastik, kus on palju mürglit ja tulistamist. Muide, ma ise ei teadnud sellest arvutimängust põhimõtteliselt mitte midagi (eriti ei huvita ka), nii et (segav) võrdlusmoment puudus. Ei huvita sellepärast, et ma lihtsalt ei raatsi oma aega kulutada arvutimängude peale.

Sisu on nõrga võitu, minu jaoks kuidagi liiga veider ja mitte väga põnev. See ulme teema ei olnud köitev. Aga kurat, action on väga tasemel! Kui mõni aeg tagasi kiitsin filmiveebi foorumis "Eagle Eye'd" selle asjaolu pärast, siis "Max Payne" on actioni osas isegi veel kõvem. Eriefektid ja samal ajal ka heli on sellisel tasemel, et siit peab tulema oscari nominatsioone mõnes tehnilises kategoorias. Teatud kohad pakkusid ikka sellise naudingu, et hoia ja keela. Väga hästi sobis sünge pilt, mis lõi siukse mõnusa sobiliku meeleolu. Eks see lisas ka rohkem pinget filmile, aga ikkagi oleks võinud põnevust rohkem olla. Visuaalsus on tõesti suurepärane. Kiidan siinkohal veel nii kunstniku- kui ka kaameratööd. Samas näitlejad ei mänginud piisavalt veenvalt, kui välja jätta Mark Wahlbergi. Mõtlen rohkem Mila Kunist ja räppar Ludacrist.




Mulle üldiselt ei meeldi eriti sedasorti sisuga filmid. Aga kui on palju häid külgi - super eriefektid, tasemel heli, nauditav visuaalne pilt - nagu "Max Payne" puhul, siis hea elamuse võib ikkagi saada, kuid ainult kinos. Kodus telerist ei viitsiks kindlasti filmi vaadata. Olen igati rahul, et see linateos sai kinos ära nähtud!

5,5/10

2 kommentaari:

Ra Ragnar Novod ütles ...

Soovitan mänge ka mängida. Jätab filmist kohe teise mulje.Mängud iseenesest on justkui filmid. Filmiversioon meeldis. Nii sisu kui teostuse poolest. Oli küll siit sealt natuke muudetud aga üldmuljet ei häirinud ja lendavate olendite sisse toomine on küll hea mõte, sest mängus neid ei esinenud.

Raul ütles ...

Alandasin hinnet 1 võrra, 6,5-lt 5,5-le. Nii hea see film ka nüüd polnud. 5,5/10 tähendab lihtsalt keskpärasust.