pühapäev, 2. jaanuar 2011

Detsember kinos


Aasta viimasel kuul õnnestus kinos näha 13 filmi, millest 8 PÖFFi raames ning 1 olin jube eelnevalt festivalil näinud ja sellest ka kirjutanud ("Jõuluks koju"). Nüüd ei jää muud üle, kui kribada midagi veel ülejäänud 4-st (3 neist linastus eelnevalt ka PÖFFil :)).

  • Poll (6,5/10)
    Vaimustuses paraku pole, aga kehva muljet ka ei jätnud. Sisu oli nii ja naa. Natuke haaras, aga natuke venis ka. Tehniliselt on kenasti tehtud. Dekoratsioonide kujundusega saadi väga hästi hakkama, et film tunduks ajastutruu. Tambet Tuisk oli suurepärane. Normaalne film.

  • Mr. Nobody (8,5/10)
    See film pakkus alles elamuse! Üks paras mindfuck, aga mulle meeldis. Oma keerukuse ja kummalisuse poolest on "Mr. Nobody" sarnane mitme David Lynchi teosega ("Inland Empire", "Mulholland Dr."). Filmi fantaasialend on lihtsalt äge. Visuaalselt on asi jube kihvtilt lahendatud. Kuni nii umbes pool filmi oli läbi, olin täiesti lummatud. Paraku ühel hetkel keerati vint liialt üle oma déjà vu'dega ning samas fantaasia hoog rauges ja tekkis kerge tüdimus. Film oleks võinud veidi lühem olla kui 2 ja pool tundi. "Mr. Nobody" on visuaalselt naudingut pakkuv ja annab erakordse elamuse, kuid muidu suurepärane fantaasialend ei kanna end lõpuni välja.

  • Rare Exports: A Christmas Tale (6,5/10)
    See on väga omapärane jõulufilm. Kindlasti ei sobi see lastele, olles küllaltki brutaalne. Samas on sisu jõuluteemale kohaselt ka muinasjutuline. Kõike on käsitletud parajalt süngelt ja mõõduka huumoriga. Kes tahab teada tõde jõuluvanast, vaadake film ära!

  • Gainsbourg (7/10)
    Lootsin, et prantslased on pärast Edith Piafi filmi jälle hakkama saanud ühe suurepärase biograafilise muusikalise teosega. Serge Gainsbourg'i elust rääkiv film paraku nii hea polnud. Liialt palju keskenduti peategelase suhetele naistega. Sisu valgus liiga laiali. Oleks tahtnud rohkem konkreetsust ja vähem sellist lustilist käsitlust. Muidu polnud väga vigagi. Peaosalist mänginud Eric Elmosnino sai kahtlemata hästi hakkama. Pildikeel oli stiilne ja muusika meeldis.

Kommentaare ei ole: