kolmapäev, 24. veebruar 2010

From Paris with Love


Veel nädal tagasi polnud mul mõtteski toda linateost kinno vaatama minna, veel vähem sellest ka hiljem kirjutada. Näed siis, mida elu võib pakkuda. Minu filmi maitset mingilgi määral tundvad inimesed kindlasti arvavad, et hakkan hirmsasti maha tegema filmi. Asi nüüd nii hull ka pole. Pärast pingelist töönädalat (eelmisel reedel) sobis "From Paris with Love" tegelikult suhteliselt hästi, et aeg maha võtta ja töömõtetest vabaneda.

See on selline film, kus ei pea pingsalt kaasa mõtlema. Nagu arvata võis oli sisus labasust ja liigset ajuvabadust nagu iga taolistes actionpõnevikes. Kellele meeldib, kui filmis on äärmiselt palju tulistamist, tagaajamist ja üldse actionit, siis see linateos on ideaalne neile. Polegi ammu nii meeletus koguses kõmmutamist näinud ühes filmis. Ma pole ka eriline actionmärulite austaja.

Kui aus olla, siis sarnaseid actionit täis möllufilme on juba tuhandeid tehtud. Midagi eriti üllatavat polnud. Peamine põhjus, miks seda filmi võiks vaadata minusugune rohkem draama austaja, on Travolta rollisooritus. Juba ta välimus ajas naerma - kiilaspea ja uhke rõngas kõrvas. Üleüldse on Travolta lihtsalt lahe vana. See roll (Charlie Wax) sobis talle nagu rusikas silmaauku - äkilise loomuga, karm, piisavalt ülbe, aga ka sarmikas macho-mees, kes tapab põhimõtteliselt kõik talle ette jäävad "pahad". Film võib küll sisult liiga labane olla, aga peaaegu kogu Charlie Waxi suhu pandud tekst ajas suu muigele. Mind üllatas, et huumor oli nii hea. Võibki öelda, et žanri poolest on tegu tõupuhta actionkomöödiaga.

Teist väga olulist osa (Charlie Waxi paarimeest) mänginud iiri näitleja Jonathan Rhys Meyers ei teinud midagi erilist, vaid oli pigem kohatäiteks särava Travolta kõrval. Iirlasele ei sobinud üldse see roll. Ütleks isegi, et Meyersi sooritus oli väga nõrk, kuigi ta ju ei ole kehv näitleja. Näiteks filmis "Match Point" tegi ta ju korraliku rolli. Kui nüüd veel teistest näitlejatest veel rääkida, siis kindlasti jäi enim meelde Kasia Smutniak. Põhjuseks tema imekaunis välimus. Pani hormoonid kohe möllama. Filmi vaatamise ajal mõtlesin küll, et näen maailma kõige ilusamat naist :P.

Ma pole suures vaimustuses, kuid meelelahutuse ja argielu vahelduse saamise mõttes täitis filmi vaatamine oma eesmärgi. Soovitus ka: "lülitage oma aju välja" enne filmi vaatamist. Travolta rokib!

5,5/10

2 kommentaari:

Ra Ragnar Novod ütles ...

Kuidagi kummaline oli jah, ma poleks oodanudki, et sa seda vaatama tõttad, aga nii see Travoltaga juba on. Ta meelitab kinno ning ei peta lootusi, kui tead täpselt mida vaatama lähed. Ise säästan end Kosmose jaoks, aga vaatamata siiski ei jäta. Arvestades Takeni tõsidust, siis tahtis Morel nüüd midagi rõõmsamat vist teha :D

Raul ütles ...

Ma põhimõtteliselt Travolta pärast olin nõus filmi vaatama minema. Mulle ta lihtsalt meeldib.
"Takenit" käisin ka muide kinos vaatamas. See oli jah selgelt tõsisem ja ka arukam sisu poolest. "From Paris with Love" on aga puhas fun.