pühapäev, 5. oktoober 2008

September kinos

September oli üsna vaene kinokuu. Sain osa ainult 4-st filmist, millest 3 olid esilinastused minu jaoks ja vaid 2 uued äsja kinno jõudnud. See on minu kohta ikka nigel tulemus, sest siiamaani oli selle aasta väikseim arv 6. Nii palju tegemist on olnud, et pole isegi elu parimast kontserdist jõudnud veel pikemalt blogida. Anyway, septembri kinoseansid olid sellised:
  • Mina olin siin (8,5/10)
  • Funny Games U.S. (7/10)
  • Dancer in the Dark (5,5/10)
  • Mina olin siin (8,5/10)
"Mina olin siin" pakkus tõesti positiivse üllatuse mulle. Käisin seda isegi 2 korda vaatamas. Eestis ikka tehakse häid filme. Loe pikemalt minu arvamust siit.


"Funny Games U.S." on täitsa vaadatav põnevik. Pinget oli, igav ei hakanud. Normaalne.
"Dancer in the Dark" on päris hea sisuga, kui ainult neid muusikalisi numbreid poleks olnud, mis üldse ei meeldinud. Lisaks ei lähe mulle peale Lars von Trieri lavastamisstiil, missiis et kriitikud ülistavad. Film on tehtud 2000. aastal.

Tegelt plaanisin septembris veel igasugu linateoseid ära kaeda nagu näiteks "In Bruges" või "Righteous Kill" (praeguseks hetkeks nähtud), mis aga lükkusid edasi oktoobrisse. Sügise 2. kuu üks oodatuimaid filme on kindlasti meie oma "Detsembrikuumus". Siiski ei usu, et see midagi väga vapustavat on. Kuuldavasti pidavat vähemalt heli maailma tipptasemel olema. Väga oodatud on kindlasti Coenite komöödia "Burn After Reading". Oktoobris linastuvatest Hollywoody põnevikest - "Bangkok Dangerous", "Eagle Eye", "Max Payne" - peaks ka midagi ära vaatama. Siis veel komöödia "Pineapple Express" võib täitsa normaalne olla. Miks mitte ka digitaalselt taastatud "Ideaalmaastikku" kinos vaadata. Elagu Eesti film!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Funny Games U.S. oli ikka väga kõva teos. Hea näide, kuidas publikut närvi ajada..

Raul ütles ...

Tõesti hea film!