pühapäev, 27. jaanuar 2008

2008. aasta spordis


Minu 2008. aasta oodatuimad spordisündmused on järgmised:

1. Olümpiamängud - spordis pole tähtsamat võistlust kui see. Huvitav, mida suudavad siis seekord meie sportlased. Viimaselt 4. olümpialt oleme saanud alati 3 medalit. Vähemaga ei tahaks küll leppida. Pakun 4-a medalit. Elame-näeme.

2. Eesti koondise EM valikmängud korvpallis - olen ise suur kossufänn ja elan alati meie rahvuskoondisele kaasa, olgu siis seis/tase milline tahes. Suure optimistina loodan finaalturniiri pääsme lunastamist. Ootan erilise huviga, kas parimasse korvpalluriikka jõudnud/jõudmas mängijad Kangur, T. Sokk, Arbet, Keerles, Doronin, Talts, Leppik, G. Dorbek suudavad korralikku taset näidata.

3. Eesti korvpalliklubide esinemine rahvusvahelistes sarjades (BBL,ULEB Cup, Eurocup) - Balti liigas ootaks 1 klubi jõudmist 4 hulka (potentsiaali on). 6 sekka jõudmisega võib ka igati rahule jääda. Huviga ootan ka muidugi Rocki esinemisi eurosarjas. Võimatu pole 4 hulka jõudminegi. Kalevil läks nagu läks, midagi väga hullu ei juhtunud.

4. Eesti korvpallimeistrivõistlused - kumb siis võidab, kas Rock või Kalev? Ise olen rohkem Kalevi poolt, kuigi ka Rock meeldib mulle. Väga põnev saab olema heitlus 4 hulka jõudmisel ülejäänd kahele kohale. Kes võidab pronksi? Pakun Triobet/Dalkiat.

5. Eesti koondise MM valikmängud jalkpallis - ei väsi omasid toetamast ka vutis, mis siis, et eelmine valiksari läks aiataha. Loodan parimat. Kui saadakse vähemalt 10 punkti ja lüüakse vähemalt 10 väravat, jään mina väga rahule. Ja muidugi ootan erilise põnevusega mängu Hispaania vastu.

6. EM 2008 finaalturniir jalgpallis - ei ole ühte kindlat favoriiti, mis teeb asja huvitavaks. Endal ka suurimat lemmiktiimi pole. Meeldib see eriline aura, mis saadab jalka tiitlivõistlusi (eurosarjades selline aura puudub). Ootan häid/haaravaid mänge ja dramaatikat.

7. Eesti kergejõustikumeistrivõistlused - mind huvitab väga ka kergejõustik. Selle võistluse teeb eriliseks loomulikult see, et praktiliselt kõik meie parimad võtavad osa (võimalus näha oma silmaga Eesti tippe!) + see, et veel on väga hea võimalus olümpianormi täita. Sportlaste vorm peaks olema selleks ajaks väga hea. Seega saab ka korralikke tulemusi näha. Meeldiv, et see aasta toimub võistlus Eesti parimal staadionil ja mulle väga sobivas asukohas ehk siis Tallinnas Kadriorus. Olen kohal!

8. NBA hooaeg - kes siis võidab tiitli seekord? Idast võiks ehk suurimateks favoriitideks pidada Bostonit ja Detroiti, Läänest Dallast, San Antoniot ja Phoenixit. Huvitav, kui kaugele suudab võimas kolmik - Garnett, Allen ja Pierce - Bostoni viia playoffis. Hooaja algus on igatahes muljetavaldav. Kas tuleb pärast Birdi lahkumist taas tiitel? Ise ennustan hoopis Phoenixi võitu. Seis on igatahes põnev!

9. Sise-maailmameistrivõistlused kergejõustikus - meie trumpalad - kettaheide ja odavise - küll puuduvad. Raske (suht võimatu) omadelt medalit loota. Super oleks 8 hulka jõudmine. Lootust on seitsmevõistluses. Kõigepealt peab võistlusele muidugi pääsema. Rahnu? Kallas? Balta? Leibak? Mägi? Peetre? Kes veel? Kindlasti saab kaasahaarav olema ka maailmatippude vaheline võitlus.

10. Otepää MK-etapp murdmaasuusatamises - selle aasta vormitipp on meie suusatajatel just selleks võistluseks seatud. Maelt ootan 6. sekka, Veerpalult esikümnesse ja paremuselt jägmiselt Eesti suustajalt 20 sekka jõudmist 15 km klassika distantsil. Ja meie sprinteritel oleks ometi aeg ka tulemusi näidata! Naistelt ootan paari kohta punktisaajate seas.

Kommentaare ei ole: