laupäev, 14. detsember 2013

November kinos


Kuna siin vahepeal oli peateemaks PÖFF, siis novembri kokkuvõtte tegemine jäi tahaplaanile. Novembri tulemiks jäi 13 linateost, millest 11 nägin PÖFFil. Festivalil nähtud filmidest kirjutasin siin ja siin. Ehk siis praegu tuleb juttu teha vaid kahest filmist.

  • Captain Phillips ("Kapten Phillips") - 7/10
    Normaalne pantvangipõnevik. Kõik on nagu tipp-topp - film on kaasahaarav, tempo on hea, tehniline külg on tasemel, Hanks teeb suurepärase tollisoorituse - kuid minu jaoks jäi erilisusest vajaka. Igati hea film, aga mitte jalustarbav.
  • Mandariinid - 7/10
    Lihtne lugu sõjast ja leppimisest. Plahvatusi ja tulistamist on seejuures filmis vähe. Sõda on küll ebainimlik, kuid antud teos pakatab inimlikkusest. Mulle meeldis kahe võitleva poole esindajate, grusiini ja tšetseeni, väärikus ja lugupidamine võõrustaja suhtes. Film on pigem sõjavastane, rohkem justkui lepitusfilm. Kuna käsitluse all on ikkagi sõda, võetakse kõne alla mitmeid valusaid teemasid. Helgema poole eest aga hoolitseb mõnus ja soe huumor. Näitlejatööd on tõesti head nagu juba väga palju on öelnud. Lembit Ulfsak ja Elmo Nüganen töötavad tandemina suurepäraselt. Lavastuse poole pealt ka ei tahaks millegi üle suurt nuriseda. Kiita võib ka operaator Rein Kotovit. Täiesti korralik lineatos. Sõda on mõttetu!

Kommentaare ei ole: